Кикбоксьори от Каварна със златен и сребърен медал от Балканско първенство в Сърбия

Българските състезатели по кикбокс се представиха повече от блестящо на международния турнир с ранг на Балканско първенство „Balkans Best Fighters”– 2020, връщайки се у нас с общо 22 златни, 9 сребърни и 1 бронзов медал.

Кикбоксьори от Каварна със златен и сребърен медал от Балканско първенство в Сърбия

Състезанието се проведе от 11 до 13 декември в Ягодина, Сърбия, националите спечелиха надпреварата, триумфирайки с доминиращи мачове във всички категории и на ринг, и на татами. Част от отбора бяха състезателите на СК „Ринг” – Каварна Дилек Серветова и Кристиян Демиров. 



Това е първото им участие на международен турнир, както и в по-горните възрастови групи, като и двамата се представиха отлично и завоюваха призови места. Кристиян Демиров стана балкански шампион младша възраст, а Дилек отстъпи на домакините и стана втора със сребърен медал. 

„Горд съм с моите възпитаници и двамата стигнаха до финал. Мачът на Дилек беше доста оспорван, но тя дебютира на международно първенство при жените и аз съм много доволен от представянето им. Златен и сребърен медал, мисля, че е едно много добро постижение”, сподели треньора на СК „Ринг” Ердоан Демиров. Той пожела на спортистите от да са все така дейни в тренировките, нахъсани и да имат още по-големи постижения.