Фотографии от третото издание на пленера „Есенни хоризонти“ представят в центъра на Генерал Тошево

Изложба на фотографии от третото издание на фотопленера „Есенни хоризонти“, който се проведе преди месец в село Красен, беше наредена на площад „Бялата лястовица“ в центъра на град Генерал Тошево.

Фотографии от третото издание на пленера „Есенни хоризонти“ представят в центъра на  Генерал Тошево

Експозицията е част от празничната програма за 8 ноември, като тази година премина под надслов „Градът на 60“ във връзка с 60-годишнината от обявяването на Генерал Тошево за град. Снимките са изработени на специални пана, които ги предпазват от различни метеорологични условия.



В началото на месец октомври, в рамките на три дни красивото добруджанско село Красен прие 8 фотографи, които тази година трябваше да запечатат интересните и потайните места на общинския център – град Генерал Тошево. Участие във фотопленера взеха Виктор Димчев от София, Даниела Ганева-Георгиева, Диан Милтиядев, Росица Милтиядева, Станислав Георгиев, Стоян Илиев и Илия Стоянов от Добрич и Живко Иванов от Генерал Тошево.

Фотообективите на участниците този път бяха привлечени от красотите на градската среда – жилищни блокове, училища и детски градини, къщи, малки стопанства, улична мрежа, паркове и градини, детски и спортни площадки, площад „Бялата лястовица“ и сградата на Общинска администрация и други. Силно впечатление направиха няколкото панорамни снимки на града от птичи поглед, направени с дрон. Всички фотоси са запечатали една уникална разходка между различни култури и поколения.

Освен изложените в центъра на града снимки, подредени фотографии има и в Актовата зала на Община Генерал Тошево.

Основната идея на пленера, който вече е ежегоден е, той да се превърне в празник на изкуство – своеобразна среща на творците с природата и бита на Йовковата Добруджа, която да ги вдъхнови да претворяват в багри красотата във всички нейни форми и проявления.