Благотворителен фестивал „Заедно за Коледа” организира СУ „П. Р. Славейков”

Средно училище “Петко Рачов Славейков” организира благотворителен фестивал “Заедно за Коледа” от 16 до 20 декември.

Благотворителен фестивал „Заедно за Коледа” организира СУ „П. Р. Славейков”

Събраните средства от фестивала  ще бъдат насочени към подпомагане на ученици със специални потребности и подобряване на образователната и материалната база на училището.



На 16 декември, от 11 часа учениците от гимназиален етап ще представят „Коледна приказка”, а от 12:30, във фоайето на втория етаж ще отвори врати „Базар на изкуствата”. В него всеки, който желае да подпомогне благородната кауза на младите славейковци, може да си закупи  ръчно изработени или дарени от учениците коледни сувенири. В актовата зала театралното студио ще забавлява своите приятели с коледно шоу „Заедно за Коледа”.

На 17 декември, от 9 до 17 часа ще работи Базарът на изкуствата. Учениците от 3 „а” клас ще пресъздадат традиционния обичай „Коледуване” в 11 часа, по график театралното студио отново ще зарадва малки и големи с коледното си шоу.

На 18 декември, от 10:30 часа ще се проведе кулинарен практикум „Мама не готви сама – не готви само мама”, съвместно с родители. И в сряда не пропускайте да разгледате Базара на изкуствата, да си закупите красив коледен сувенир и да подпомогнете каузата на сърцатите деца. 

В четвъртък, на 19 декември ще се състои „Дядо Коледа при нас” от 10: 30 часа, а в петък - 20 декември, всички класове ще проведат своите коледни тържества.