Деца и младежи в неравностойно положение почерпиха добричлии с вкусни коледни сладки

Инициативата „Коледа е за споделяне” на менторската програма „Искам да бъда” към Социалната чайна събра децата от ЦНСТ 1, 2 и 3 и местния бизнес на приятен следобед с вкусни сладки изкушения.

Деца и младежи в неравностойно положение почерпиха добричлии с вкусни коледни сладки


Програмата, която развива Социалната чайна вече повече от година има за цел да даде възможности и умения за по-добър самостоятелен живот на децата след напускане на дома. Това би могло да се случи единствено с постоянство и подходящи инструменти на работа - професионални курсове, стажове, обучителни лагери, работа със специалисти, повишаване на образователните възможности и разширяване на техния опит. 


В рамките на инициативата „Коледа е за споделяне” децата и младежите в неравностойно положение, заедно със студенти от Висшето училище по мениджмънт и доброволци, показаха завидни кулинарни умения като приготвиха с много любов вкусни коледни меденки и мъфини с шоколад.


Във фоайето на ВУМ – Добрич граждани, представители на бизнеса и институции имаха възможността се запознаят с децата и младежите, да поговорят с тях и да опитат от коледните изкушения. 

„Целта на това събитие е да насочим вниманието на местния бизнес и местната общност към това да се включат в повече социално-значими каузи, каквато е нашата. В момента си сътрудничим и срещаме голяма подкрепа от Община Добрич и Есетере, но постепенно още компании и фирми проявяват интерес да се включат в нашата дейност”, каза младежкия работник към ОМЦ „Захари Стоянов” и представител на Социалната чайна в Добрич Николай Николов. Той допълни, че вратите им са отворени за всички, които искат да се включат в социално-значимите дейности. 


На срещата присъства и зам.-кметът на община Добрич д-р Емилия Баева. Тя сподели, че е изключително щастлива и доволна от партньорството на Общинската администрация със Социалната чайна. „Нещата, които правят с нашите деца са невероятни, самите те са много доволни. Това е едно надграждане на уменията им”, сподели тя. „Надявам се да продължим добрата работа и за в бъдеще”, допълни д-р Баева.


В рамките на събитието гостите имаха възможността да видят уменията на младежите в реална ситуация и да се запознаят отблизо с дейностите и същността на Менторската програма „Искам да бъда”.