Мотосрещата в Шабла започна, над 100 рокери от цялата страна се събраха в първия ден

След петгодишно затишие от добричкия мото клуб “Орлите” подновиха традицията да бъдат домакин на рокери от различни краища на България

Мотосрещата в Шабла започна, над 100 рокери от цялата страна се събраха в първия ден

“Мотосреща” 2019 започна вчера, когато се събраха над 100 рокери от цялата страна. 




Председателят на „Орлите“ Любен Цонков сподели за Добрич Онлайн, че това е петият мотосъбор от съществуването на клуба. Мероприятието е стартирало през 2010 година и е продължило до 2013. „След известно прекъсване, събрахме куражът да направим отново такъв събор“, посочи той. 

За гостите на събитието са организирани различни игри, а най-голямата изненада е томбола, в която някой ще спечели мотор “Ямаха Дивершън” 600.


Според Любен Цонков най-интересната предвидена игра е „Яйцето на орела“, която ще се състои днес. Участниците трябва да бъдат двама, като единият управлява мотоциклет, а вторият държи тръба, в която са поставени две яйца. Целта е возещият се да запази баланс и да не наклонява тръбата, за да запази яйцата здрави. 

Председателят на мото клуб „Орлите“ коментира, че съборите, които се организират край морето, не са много. „Вече са нашият и във Варна, няма на други места“, каза той. В заключение Любен Цонков си пожела мотосрещата отново да стане традиционна. 

„Мотосреша“ 2019 ще продължи до 14 юли на къмпинг „Добруджа“ в Шабла.