Дами блестяха на бриджфеста в Албена

Шампанското за звездите е оставено да се изстудява за сряда

Дами блестяха на бриджфеста в Албена

През почивните дни се изиграха двете сесии на турнира за смесени двойки от програмата на 37-я международен бридж фестивал "Албена `2019". С убедителна преднина шампионската титла и наградите на организаторите на фестивала от СК "Дама купа" завоюваха българите Анна Лекова /София/ и Емилиян Гогев /Кюстендил/. Като вицешампиони завършиха сръбската двойка Весна Данилович и Небойша Богданович, а трети - пристигналата от Швейцария българска състезателка Камелия Балабанова и партньора й Красимир Борисов от БК "Сердика" /София/. Четвъртото място остана за софиянката Стефани Паскалева и Владимир Славов /Перник/, пети са Пирио и Еркки Ойа от Финландия, а шести - Анастасия Миронова и Сергей Миронов от Русия.




В петъчния следобед се изигра и блиц отборния турнир, в който първото място извоюва интернационалния отбор "ЕNZO", съставен от състезатели от четири държави - Даниел Фелдман /САЩ/, Евгени Цонев /Германия/, Игор Бесекевич /Украйна/ и Олег Купцов /Молдова/. Второто място остана за загубилия финалния мач много силен отбор "Варна-7" в състав: Калин Караиванов, Пламен Христов /Пламбата/, Живко Великов и Иван Тонев. А трети са бриджорите от "ИЛКО" - също тим от град Варна, с капитан Илко Попов.


В късния следобед днес започна двойковият импов турнир за купа "Фламинго Гранд", а утре започва дългоочаквания главен двойков "Конгрес Албена", в който ще се включи и завърналият се вече от Истанбул нов европейски шампион Джери Стаматов. Негов партньор ще бъде световноизвестният Калин Караиванов. Новосъздаденият "Аlbena Bridge Club" организира за всички участници във фестивала презентационен двойков турнир "Шампанско и звезди". Той ще се проведе във ВИП залата на 8-и етаж на хотел ''Парадайс Блу'' на 3 юли /сряда/ от 21 часа. Независимо от резултатите в битките, шампанското вече е оставено за изстудяване!