Футболни дарования от Добрич мериха сили в „Мини Шампионска лига“

Отборите на ДГ „Слънчице“ и СУ „Д. Талев“ триумфираха в надпреварата под егидата на ДФК „Звездичка“

Футболни дарования от Добрич мериха сили в „Мини Шампионска лига“

В истински празник на футбола се превърна поредното издание на турнира „Мини шампионска лига – Добрич“, с който бе сложен завършек на сезона за възпитаниците на детските градини и учениците от началния курс, които през годината водиха занимания по програма на ДФК „Звездичка“. Надпреварата бе организирана от клуба от Бургас и Община Добрич, които са партньори по проекта за ранно обучение по футбол, провеждащо се от треньори от града-домакин.




Близо 350 дарования от Добрич демонстрираха умения с коженото кълбо на терена с изкуствена трева до стадион „Дружба“. Първо се изявяваха талантите от детските градини, които бяха облечени със специални екипи с логото на отделните учебни заведения – подарък от ДФК „Звездичка“. Както във всяко спортно състезание имаше победители и победени. С успех при детските градини се поздравиха представителите на ДГ „Слънчице“, преодолели на финала достойните си опоненти от ДГ „Щурче“. На трета позиция завършиха малките футболисти от ДГ „Приказен свят“, а четвърти се класира състава на ДГ „Звездица“.


До крайната победа при ученическите отбори достигнаха възпитаниците на СУ „Д. Талев“, оставили след себе си тимовете на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ и СУ „Л. Каравелов“. Преди официалното награждаване бе прочетен поздравителен адрес от кмета на Добрич Йордан Йорданов.


Като награда всеки един участник получи медал и почетна грамота, а за отборите имаше осигурени купи. Призовете бяха връчени от Иван Манолов – председател на ОС на БФС – Добрич и Петър Алексиев – председател на ДФК „Звездичка“. Последният изказа благодарност за подкрепата от страна на местната Община, като обеща още повече изненади в следващото издание на турнира.