Две титли за СКЛА "Добруджа-99" на Международния крос "Ивайло"

Общо 3 медала спечели лекоатлетическият клуб от Добрич.

Две титли за СКЛА "Добруджа-99" на Международния крос "Ивайло"

В събота се проведе 36-тото издание на Международният крос "Ивайло", организиран съвместно с СКЛА"Атлет-91", Община Велико Търново и БФЛА. В него се включиха 180 състезатели .



Първото издание на кросът е през 1968. След няколко годишно прекъсване -  през 2013 година  е възстановен по инициатива на кметът Даниел Панов. Тази година 16 клуба от България са заявили участие и 20 чужденци от Румъния и Сърбия. 


Добричкият клуб СКЛА"Добруджа-99" показа потенциалът си при най-малките в масовият старт на 600м.  Анджела Георгиева се окичи с шампионска титла, Петър Димов при 15-16 г. на 1 000 м. финишира 4-ти, а Ивета Христова е бронзова медалистка при девойки младша възраст. Габриела Данаилова се окичи с златен медал при жените, а Габриела Желязкова и Карина Димитрова са 7-ми във възрастовите си групи. При състезателите на БФЛА Алтен Атанасова е 6-та, а брат и Денис Атанасов е 4-ти на крачка от медалите.


Общият награден фонд на проявата е 7хил. разпределени в 38 награди. На 24 март най-добрите състезатели на клубът ще стартират на турнир по спортно ходене в град Поморие.