Деца и ученици от община Тервел рецитираха стихове за Ботев

Младите хора на община Тервел се включиха активно в организирания за първи път общински конкурс-рецитал, посветен на 170-годишнината от рождението на поета, публициста, общественик и революционер Христо Ботев, съобщи зам.-кметът Диана Илиева.

Деца и ученици от община Тервел рецитираха стихове за Ботев

Темата на рецитала “Заветите на Ботев“ бе насочен към децата от предучилищните групи и към учениците от първи до дванадесети клас. В състезанието се включиха повече от 90 малчугани и младежи, които се представиха индивидуално в четири категории според тяхната възраст, както и в композиция от няколко изпълнители. Награждаването на победителите ще е на 28 февруари.
Предизвикателството бе еднакво голямо както за учителите, подготвили младите рецитатори, така и за децата и учениците, а също и за организаторите. От една страна, да се подготвят всички на ниво, за да се представят по най-добрия начин. От друга страна бе вълнението от прочита на Ботевите творби, което показва колко актуални и безсмъртни остават словата му, 170 години по-късно, коментира Диана Илиева.