Зам.-министър Вергиния Кръстева се среща с фермерите от област Добрич

Областният управител Красимир Кирилов е гост на провеждащата се днес в Добрич среща на заместник-министъра на земеделието Вергиния Кръстева и експерти със земеделски производители от областта.

Зам.-министър Вергиния Кръстева се среща с фермерите от област Добрич

Събитието е организирано от областна дирекция „Земеделие, храни и гори“ и е част от календара с мероприятия на МЗХГ и горите в рамките на председателството на България на Съвета на ЕС. 



Форумът бе открит от директора на ОДЗХГ в Добрич Десислава  Иванова. В обръщение към стопаните зам.-министър Кръстева заяви, че основната цел е да се чуе „гласът“ им, както и да се обсъдат с тях актулните схеми и мерки за подпомагане. Заедно със зам.-министър Кръстева в срещата участие вземат директори, началници и експерти от дирекции в министерството, които представиха Общата селскостопанска политика пред добруджанските фермери. 

Гости на срещата са заместник областният управител Живко Желязков, изпълняващият длъжността директор на областна дирекция „Безопасност на храните“, Дарина Василева, директорът на Областен информационен център Геновева Друмева и други.