Момче от Добрич се класира за финалите на националното първенство по плуване на Германия

Момче от Добрич се класира за финалите на националното първенство по плуване на Германия
Николай Божков заслужи правото да се състезава с най-добрите немски плувци на Дойчемастършафт през лятото в Берлин.


На 50-метровия басейн в Дюселдорф вчера и днес се проведе квалификация за националното първенство на Германия по плуване за деца. Огромен успех на състезанието постигна добричлията Николай Божков. При момчетата набор 2005 състезателят на TPSK 1925 - Кьолн спечели общо 7 медала - 5 златни и 2 сребърни, и се класира за  Дойчемастършафт през лятото в Берлин, покривайки нормативите. В конкуренцията на най-добрите плувци от Дюселдорф, Кьолн, Мьонхенгладбах, Мюлхайм и други той стана шампион в 5 дисциплини - 200 м. съчетано плуване, 100 м. бруст, 50 м. бруст, 4×50 м. щафета - кроул, 4×50 м. щафета - съчетано плуване. Николай Божков спечели сребърни медали на 50 м. бътерфлай и на 100 м. кроул при момчетата, родени през 2005 година.Той е многократен медалист от състезания по плуване в България, а вече и в Германия. Преди да замине за чужбина, през това лято той спечели злато, сребро и бронз на националното първенство в Благоевград като състезател на СКПС "Добруджа" с треньор Иван Иванов.


Покорявайки от малък множество спортни върхове и събирайки богата колекция от отличия Николай Божков уверено върви по стъпките на своя баща, който е едно от най-големите имена в цялата спортна история на Добрич - хандбалистът Светослав Божков, шампион на страната, дългогодишен национал и истински лидер на терена, винаги готов на всичко, за да поведе съотборниците си към победата.


"Изключително сме доволни до този момент от постигнатото, имайки предвид че Германия е голяма и конкуренцията на ниво. Всичко завоювано до сега го дължим на треньора му от Добрич Иван Иванов. Той изгради Николай като състезател и човек!", сподели след успеха в Дюселдорф Светослав Божков.Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+