Инж. Михаил Стоев и Веселин Бончев бяха удостоени с Почетен знак на Добрич

По традиция на празничния за града 25-ти септември в зала "Добрич" се проведе тържествено заседание на общински съвет.

Инж. Михаил Стоев и Веселин Бончев бяха удостоени с Почетен знак на Добрич



Сред официалните гости бяха народните предтсвители Даниел Петков, Даниела Димитрова, Йордан Йорданов, Красимир Янков, Пламен Манушев и д-р Хасан Адемов, Областния управител на Добрич Красимир Кирилов, Генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук, Мустафа Йолдаш - вицеконсул на Република Турция в Бургас, почетни граждани, жители и гости на града.


"Да приветстваме деня на свободата на Добрич и да бъдем свободни", заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов в приветстеното си слово.


В края на миналата година Общински съвет - Добрич прие наретба за символите и отличията, която гласи, че освен званието "Почетен гражданин на град Добрич", друго значимо отличие е удостояването с почетен знак на град Добрич. 


С решение на Общински съвет - град Добрич за първи път с почетен знак на Общината бяха удостоени видните общественици инж. Михаил Стоев и Веселин Бончев.

Инж. Михаил Йорданов Стоев е строителен инженер, общественик и родолюбец, получава отличието за неговата многостранна, последователна и значима обществено-полезна, и стопанска дейност за развитието на Добрич и региона, за съхранение на историческите ценности и националната устойчивост на бесарабските българи, за неговото дарителство и др.

Веселин Иванов Бончев е педагог и общественик, удостоен за неговата значима просветна и краеведческа дейност, за многостранната му обществено-полезна дейност в родолюбиви инициативи и организации на Добрич и Добруджа, за неговото дарителство и полагане на началото на междуболничното партньорство с швейцарския град Шафхаузен и неговото утвърждаване със съдействието на основателя му д-р Андре Гредел. Веселин Бончев е един от най-добрите изследователи на Добруджа, щедър и дългогодишен дарител на Регионална библиотека „Дора Габе“, Регионален исторически музей и др



Кметът на Добрич Йордан Йорданов връчи отличията на техните първи носители. Те получиха почетен знак с лента и удостоверение за удостояване с отличие.


Кулминацията на празника ще бъде поп – рок концертът „Здравей, Добрич“, от 19.30 часа на пл. „Свобода“ В него ще вземат участие Арт център „Палитра” с директор И. Иванов, СК „Алексия“ с хореограф С. Мавродиева, Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Общински младежки център  с вокален педагог Е. Карабельова, възпитаници  на СУ „Св. Климент Охридски” с педагог М. Пеева, Хип-хоп формация „NNS CREW” при Общински младежки център  с ръководител М. Георгиева, Балетна формация „My Dance“ с ръководител П. Петрова, АЛЕКСАНДЪР БАЙЧЕВ И DEEP ZONE PROJECT.