Kаварна – вдъхновение за българските художници на двадесетото издание на Пленер по живопис

Kаварна – вдъхновение за българските художници на двадесетото издание на Пленер по живопис
Известни художници взеха участие в двадесетото издание на Пленер по живопис в Каварна.

Ръководител на пленера е Долорес Дилова. Всяка година  към основната група се присъединява по едно ново име. Тази година това бе Николай Бузов, който се представи с две картини от серията „Регата“ - акварелна живопис. Според него местата, които е обиколил през седмицата са интересни и хубави и работите му са свързани предимно с морето. „За първи път се качих на Чиракмана. Гледката от високо е впечатляваща и аз съм щастлив, че бях там" – сподели Бузов.


Долорес  Дилова обяви, че на предстоящата ѝ изложба в София ще изложи картини рисувани само от пленерите в Каварна. Тя добави, че ХГ „Христо Градечлиев" притежава изключително богатство от картини на съвременни български художници благодарение на пленерите и на гостуващи художници от страната и чужбина. „Атмосферата в този край е невероятна и тя винаги ни вдъхновява. Винаги по различен начин виждаме  и усещаме хората, морето, местностите, за да  ги рисуваме. За всеки има място, на което той твори свободно и красиво."


Картините от живописния пленер са подредени в една от залите на галерията и остават дарение на града. Ще видите миниатюрите на проф. Десислава Минчева, която напоследък рисува само Китай и Каварна.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+