БАСФ представи най-добрите решения за есента пред фермерите от Добруджа

Започваме новата стопанска година с оптимизъм, защото за пореден път БАСФ е с атрактивно агрономическо и икономическо предложение за всички, които искат да опазят рапицата и пшеницата от болести и плевели, заяви Николай Николов - регионален търговски мениджър на БАСФ за Североизточна България.

БАСФ представи най-добрите решения за есента пред фермерите от Добруджа

Втората от петте срещи на БАСФ в страната с фермери на тема "Есенни грижи в житни култури и рапица 2017-2018" се проведе днес в конферентната зала на хотел "Изида" в Добрич. Интерес към събитието проявиха много земеделци от цяла Добруджа. Николай Николов - регионален търговски мениджър на компанията за Североизточна България ги запозна с пълното портфолио на БАСФ в есенната грижа за рапица и пшеница.



На въпроса как да опазим рапицата от плевели от БАСФ предлагат "Клеранда" за клиърфийлд рапицата и "Бутизан" за конвенционалната. "Клеранда" - решението за справяне с лайка, лепка, самосевки от житни култури и целия спектър от житни и широколистни плевели, които могат да компрометират добивите, е на промоционална цена и се предлага с 10% отстъпка. За конвенционалната рапица класическото предложение на БАСФ е "Бутизан". Тук също има атрактивна търговска есенна отстъпка, като цената е с 15% по-ниска.

"Стратос ултра" е класическият хербицид, който се справя отлично с всички самосевки от житни култури и плевели, които могат да атакуват рапицата през есента.

За опазване от болести тази есен БАСФ отново залага на "Карикс" - този фунгицид е гаранцията, че рапицата ще презимува добре и напролет ще даде висок добив.

"Кинто плюс"  е обеззаразителят за всички житни култури, с продължителен период на защита - от 5 до 9 седмици, с 2 активни вещества за отличен контрол на почвени и семенни зарази.

За пшеницата БАСФ предлага иновативен продукт - "Систива". С него за първи път с третиране на семената можем да се справим с болести по листата. "Систива" ще направи революция в растителната защита и в отглеждането на житни култури, заяви Николай Николов. Бъдещето е именно в превантивната борба с болестите по растенията, отбеляза регионалният търговски мениджър на БАСФ.