Добричлийки достигнаха до финала на международния турнир по плажен тенис

Българки ще играят на финала при жените в първия международен турнир по плажен тенис в страната ни, който се провежда в Албена.

Добричлийки достигнаха до финала на международния турнир по плажен тенис
За титлата днес ще спорят поставените под №1 в схемата Катина Симеонова и Лазарина Стефанова. Техни съпернички ще са 15-годишните Христина Дянкова и Калина Божилова, които хвърлиха бомбата в турнира. Състезателките на добричкия клуб Изида стартираха с разгромна победа с 6-0 6-2 над Биляна Дякова и Ина Дякова, а на полуфиналите изхвърлиха поставените под №2 Лусия Дел Кастило (Испания) и Ваня Георгиева (България). Възпитаничките на Юри Дойчев достигнаха до големия финал след 7-5 2-6 [10-6].

 


При жените участва и Мисис България 2008 Милена Шаркова, която за пореден път демонстрира завидни умения с ракетата за плажен тенис.

 

Без изненади преминава надпреварата при мъжете, където участват 30 двойки. Лидерите в схемата Паоло Тронци и Алесандро Гуаданини от (Италия) ще срещнат на полуфиналите Петър Кирилов и Виден Нацев. Андреа Пенза (Италия) и Росен Ненчев (България), които са втори в схемата, ще гонят място на финала срещу Мартин Георгиев (България) и Едуард Кожусник (Чехия). Последният е евродепутат и има основен принос за развитието на този съвременен спорт в своята страна.

 

Турнирът преминава при отлична организация и при голям интерес от страна на летовниците. Той е от календара на ITF и носи точки за световната ранглиста. Най-добрите ще си поделят награден фонд от 1500 долара, осигурен от Албена АД.

 

През есента страната ни ще бъде домакин на Европейско първенство, което също ще се проведе в курорта. В отделните полове всяка държава има право на по две двойки.