Либийската опозиция: Парите свършиха

Либийската опозиция обяви, че вече не разполага със средства за военни и хуманитарни действия, правителството съобщава за пет цивилни жертви на бомбардировките тази нощ.

Либийската опозиция: Парите свършиха
Либийската опозиция отново категорично опроверга твърденията, че се водят преговори с правитеството на Муамар Кадафи.

Пред ВВС представител на бунтавниците е заявил, че преговорите са невъзможни, докато Кадафи и семеството му са на власт.

Опровержението дойде, след като премиерът на либийското правителство Багдади Махмуди заяви, че властите поддържат контакти с опозицията.

В интерню за агениця Reuters Али Тархуни, който завежда Бюрото по финансови въпроси на Националния съвет на Либия заяви, че Западът не изпълнява финансовите си обещания към опозицията.

По думите му, средствата на опозицията, с които да финансират военните операции, както и хуманитарните доставки, са свъшили.

Той съобщил, че съветът е готов да води преговори с нефтените компании, които са имали сключени договори за добив и преработка на нефт с Муамар Кадафи, за да бъдат осигурени средства.

Междувременно либийското правителство съобщи, че най-малко петима души са загинали при бомбардировките на НАТО тази нощ.

До този момент няма официална реакция от Брюксел на това твърдение.