Георги Иванов ще участва на турнир в Истанбул

4 големи международни състезания предстоят за гюлетласкача на СКЛА "Добрич" в следващите седмици.

Георги Иванов ще участва на турнир в Истанбул

Георги Иванов ще участва утре на силен международен турнир в Истанбул, Турция. Състезанието е от календара на Международната федерация по лека атлетика. Участието е само с покани, като такива са изпратени само на най-добрите в света.



На турнира в Истанбул състезателят на СКЛА "Добрич" ще се бори за третия си медал за годината. От началото й той имаше две изяви и спечели бронз на силен международен турнир в Яблонец, Чехия и стана републикански шампион на България в зала на първенството в Добрич.

След състезанието в Турция, на Георги Иванов предстоят още 3 последователни участия на големи международни първенства. На 25 февруари той ще участва на балканиадата по лека атлетика в зала в Белград. Седмица след това, отново в столицата на Сърбия, ще се проведе Европейското първенство в зала. На 11 и 12 март в Лас Палмас, Испания пък е Европейската купа по хвърляния.

Припомняме, че през декември Георги Иванов премина в СКЛА "Добрич" с президент и треньор Галин Костадинов и вече повече от 2 месеца се подготвя в нашия град. Георги Иванов е трикратен победител в анкетата за лекоатлет на България - за 2004, 2013 и 2014 година. Той е световен шампион на тласкане на гюле за юноши от 2004 година. След хегемонията на добричлията Галин Костадинов в тази дисциплина в България, вече десетилетие републикански шампион е Георги Иванов. Той е национален рекордьор на тласкане на гюле, участник на 3 олимпиади - Пекин, Лондон и Рио.