Борсата за семена и посадъчен материал отвори врати

Зам.- кметът „Икономическо развитие и европейски фондове“ Росица Йорданов откри XX III – то издание на Борсата за семена и посадъчен материал, което ще продължи до 4 февруари.

Борсата за семена и посадъчен материал отвори врати

Тя заяви, че селскостопанският форум е своеобразна среща на иновации и нови продукти, които ще обогатят сеитбената кампания за 2017 г. Йорданова пожела на изложителите успех, да направят най-добрите контакти и да засеят семената в плодородна земя на България.



Всяка година „Добрички панаир“ АД организира и провежда едно от най–престижните изложения в страната за семена и посадъчен материал.  В изданието тази година участват над 50 фирми от страната и чужбина, които ще дадат възможност на земеделските производители да направят своя избор и да си осигурят най–добрите продукти за сеитбената кампания 2017 г.  Нетрадиционно наред с предлагането на семена, посадъчен материал, торове и специализирана литература ще бъде представена и селскостопанска техника.

За първи път участват фирми предлагащи хладилни съоръжения за съхранение и преработка на свежа и замразена продукция, специализирана техника за бране на меки плодове-малини, арония, касис и костилкови плодове /сливи, череши/,био-препарати и почвени подобрители за отглеждане на плодове и зеленчуци. Посетителите ще могат видят новите предлагани парници, беседки, оранжерии, навеси за автомобили, системи за поливане и др. Новост в производството на посадъчен материал по метода на in vitro размножаване. Директно ще  участва сръбският институт ZEMUN POLJE от Белград.