Обстановката в община Генерал Тошево към 8. 45 часа

Обстановката в община Генерал Тошево към 8. 45 часа
Към 8.45 часа обстановката в общината остава много тежка.

Всички пътища са затворени за движение. Метеорологичните условия се подобряват и отново започва координирани действия по почистване на републиканската и общинската пътни мрежи на територията на общината. Приоритетно се работи по отваряне на републикански път II 29 Добрич – Ген. Тошево – Кардам, който последно бе затворен снощи.


По всички постъпили сигнали в кризисния щаб през последното денонощие са предприети действия. Евакуирани са повече от 50 бедстващи, закъсали на територията на общината, като 20 от тях са настанени да пренощуват в Генерал Тошево. Към момента няма бедстващи лица извън населените места. Прекъснати са електрозахранването и водоподаването в голяма част от населените места. Дежурни екипи на Енерго Про и ВиК полагат усилия да възстановят електрозахранването и водоподаването в рамките на деня.


Кризисният щаб за пореден път апелира да не се предприемат пътувания. При крайна неотложност гражданите могат да подават сигнали на телефон 112 и 05731/ 22 83.


Информация за състоянието и проходимостта на пътната мрежа на територията на общината ще бъде публикувана веднага, след като има промяна в общата обстановка.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+