Почитат паметта на Петър Кирчев с два турнира

Почитат паметта на Петър Кирчев с два турнира
Те ще се проведат в Добрич и София, а мотото е "Силни в спорта, разумни на пътя".

С два турнира по плажен волейбол, които ще се проведат едновременно в два града - Добрич и София, ще бъде почетена паметта на бившия национал Петър Кирчев, който загина в автомобилна катастрофа през 2014 година.


Двата турнира ще се проведат на 20 август (събота), като в столицата двубоите ще бъдат на кортове на Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски", а в Добрич мачовете ще се играят на новите игрища в Спортен комплекс "Простор". Мотото на мемориалната надпревара е "Силни в спорта, разумни на пътя".


Благотворителният турнир в памет на Петър Кирчев в Добрич ще започне в 9 часа и ще се проведе в 2 възрастови групи - до 38 години и над 38, като съответно отборите ще бъдат двойки и тройки. Турнирът е открит - в него могат да участват професионални волейболисти и аматьори. Ще се допускат до участие и смесени отбори - мъже и жени. Регистрацията на отборите ще се извърши на място. Таксата на отбор е 30 лв., а събраните средства ще бъдат дарени на семейството на Петър Кирчев. На кортовете ще бъде поставена и дарителска кутия. Схемите за провеждане на турнира в двете възрастови групи ще бъдат определени според броя на участващите тимове.


На 8 октомври 2014 година Петър Кирчев загина в катастрофа край Ябланица, на 38-годишна възраст. Колата, в която той пътувал на предната седалка, се удря в мантинела и камион. Петър Кирчев, роден на 10 юли 1976 година в Добрич, започва да тренира волейбол в Добруджа, след което прави успешна кариера в ЦСКА, националния отбор и в чужбина, а за последно бе състезател на Монтана.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+