Първата изнесена приемна на кмета ще бъде в Рилци

Днес ще бъдат подадени документите за проекта за водния цикъл на Добрич.

Първата изнесена приемна на кмета ще бъде в Рилци

Първата открита приемна на кмета на Добрич Йордан Йорданов ще бъде в квартал Рилци, съобщи той. Инициативата е новост за общината и провеждането й ще започне през март. От квартал Рилци са постъпили множество запитвания към местната власт, затова кметският екип организира приемна там, на която ще бъдат обсъдени инфраструктурни, ВиК и всякакви други проблеми на хората.



През следващата седмица общината ще организира среща с транспортните фирми, на която ще бъдат дискутирани разписанията. Част от тях трябва да бъдат променени, отбеляза кметът Йордан Йорданов. По желание на гражданите се предвижда създаването на нова спирка на градския транспорт - до магазините "Мосю Бриколаж" и "Технополис". Предстои сключването на 5-годишни договори с превозвачите.

Днес Община Добрич ще подаде документите за проекта за водния цикъл, съобщи Йордан Йорданов. Заместник-кметът по икономическо развитие и европейски фондове Росица Йорданова припомни, че той е на стойност 96 милиона лева. Самоучастието на общината ще бъде 10.02%. В 3-месечен срок се очакват одобрението на предложението и евентуални искания за допълнения и пояснения, разясни Росица Йорданова.