Младежки център Добрич ще обучава бъдещи родители от рисковите групи на обществото

Младежки център Добрич стартира обучението "Училище за родители" в периода от 11-ти до 14-ти януари 2016 г. Участие ще вземат две групи по 15 участника - настоящи и бъдещи родители до 29 години, деца и младежи в риск от социално изключване и неравностойно положение, роми и други етнически групи.

Младежки център Добрич ще обучава бъдещи родители от рисковите групи на обществото

Основната цел е да се повишат знанията и уменията на участниците за ефективно родителство чрез различни методи на обучение: ролеви игри, проучвания на случаи, дискусии, имитиране на истински ситуации. 



По този начин участниците ще осмислят вредата, която причиняват на децата си, лишавайки ги от образование; ще се запознаят с вредите, които носят ранните бракове, както за бъдещите родители, така и за техните деца; ще получат повече информация за рисковете, които крият злоупотребата с алкохол и наркотици; ще усвоят умения за разпознаване на рисковото поведение.

Проектът  се реализира с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия Механизъм на Европейското икономическо пространство.