Добруджа спечели второто място на международния турнир в Бургас

Джошкун Якубов стана голмайстор на турнира, въпреки че заради тежка травма не игра през второто полувреме на финалния мач.

Добруджа спечели второто място на международния турнир в Бургас

Фрегата (Бургас) победи Добруджа на финала на турнира в памет на Тодор Хънков. Хандбалистите от Добрич изиграха едно много силно първо полувреме и 5 минути преди края му водеха с 11:7. Тогава обаче настъпи преломният момент в срещата - тежка контузия получи най-добрият състезател на отбора Джошкун Якубов. Домакините се възползваха от отсъствието му и на почивката резултатът бе равен - 12:12, а в крайна сметка бургазлии спечелиха с 27:22.



След финала Хандбален клуб Добруджа получи първия си трофей за сезона - купата за второ място на мемориалния турнир. Възпитаниците на треньорите Георги Андреев и Светослав Божков се окичиха със сребърните медали от международната надпревара. Една от индивидуалните награди на турнира бе спечелена от хандбалист на Добруджа - Джошкун Якубов стана голмайстор на състезанието. Оказа се, че той има най-много попадения за двата дни на турнира, въпреки че пропусна повече от половината от финала.

В спора за третото място Локомотив (Варна) се наложи след изпълнение на дузпи над германския "Мацло - Гарвиц" от град Перхим.