Наемателите в Стоматологията искат денонощен достъп

Искане на наематалите в бившата Стоматологична поликлиника в Добрич бе внесено днес в Общински съвет - Добрич. Наемателите се жалват, че не могат да ползват денонощно помещенията.

Наемателите в Стоматологията искат денонощен достъп

Д-р Недялка Николушева - общопрактикуващ лекар, бе изслушана от общинските съветници в края на днешното им заседание. Тя обясни, че наемателите настояват за 24-часов достъп до наетите от тях помещения, а не както е в момента Стоматологията да е с работно време в делничните дни от 7 до 19 часа.

 

Наскоро искането е било отказано от Общинска администрация и сега се внася в Общинския съвет. 19 наематали се се включили в подписката - стоматолози, зъботехници, лаборатория, аптека, психолог, лекари.

 

За упражняването на медицинска дейност се нуждаем от 24-часов достъп до сградата, обясни д-р Николушева. В договора за наем няма фиксирани часове за ползване, допълни тя. Според нея ограниченият достъп противоречи на закона за задълженията и договорите.

 

Председателят на Общински съвет - Добрич Иван Мандев съобщи, че искането ще бъде разгледано от постоянните комисии към местния парламент, който ще излезе с решение на следващото си заседание.