Наградиха най-активните читатели

За 10-та поредна година в Регионална библиотека „Дора Габе“се провежда Маратон на четенето, в който днес се включиха ученици от ХГ „Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ „Димитър Талев”, СОУ „П.Р.Славейков”, Център за обществена подкрепа към БЧК, представители на културни институции, сдружения, читатели и др.

Наградиха най-активните читатели



Деца от ЦДГ „Пчеличка“ взеха участие в Световния ден на книгата и авторското право с музикални изпълнения. Старт на Маратона даде кметът Детелина Николова, която сподели, че е съпътствана от книгите през целия си живот и за нея четенето е много важно. Началото на празника на четящите хора постави с прочит на разказа „Добрич“ на Йордан Йовков.






Грамоти и награди – книги бяха връчени на най-активните читатели на библиотека „Дора Габе“ през миналата година: Йоанна Георгиева в детска възрастова група и д-р Надя Енчева – Кирова от заемната за възрастни. Йоанна сподели, че всеки ден чете художествена литература по 2-3 часа, а през ваканциите – много повече. Д-р Кирова пък сподели, че веднъж седмично излиза от библиотеката с по 5 тома. Чете от дете и почти не гледа филми. Тя изрази задоволство, че при всяко посещение тук намира нови книги, които току-що са излезли на пазара.