Група роми заблуди и обра семейство в собствения му дом

Четирима непознати мургави мъже влезли в частен имот, в Кочмар, с предложение да купят автомобилно ремарке, паркирано в двора. Случката се разиграва около 11 часа вчера. Собственикът категорично отказал.

Група роми заблуди и обра семейство в собствения му дом

Упоритите цигани обаче започват да изброяват други вещи, които им представляват интерес – каси за бира и пр. В преговорите се включва съпругата на домакина, която заявява, че имат каруца за продан. Единият от четворката предлага капаро от 50 лв., но дава банкнота от 100 лв., която собственикът се налага да развали. Мъжът от Кочмар влиза в къщата, вади спестяванията си и се връща при групата с рестото. Пропуска за заключи входната врата на дома.



Карето роми действа на няколко фронта – единият баламосва домакинята в гаража с каруцата, други тръгват със стопанина из двора в търсене на други обекти за сделка, докато четвърти остава в засада и издебва удобен момент да открадне авоарите на семейството. След като си тръгват натрапниците, семейството установява, че ги няма спестяванията му от 2200 лв. Около 11.20 часа съпрузите сигнализират в РУ на МВР Тервел за кражбата. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.