Галин Костадинов - втори в България на тласкане на гюле

Той посвети сребърния си медал на дъщеричката си Димана, която се роди преди два месеца.

Галин Костадинов - втори в България на тласкане на гюле

В Сливен се проведе националното първенство по лека атлетика за мъже, жени, момчета и момичета до 16 години.



Изключителен успех постигна опитният Галин Костадинов от СКЛА "Добруджа 99" - Добрич. Въпреки че заради ангажиментите си като треньор в школата, той отделя малко време за подготовката си, отново успя да покаже високата си класа. Участвалият на Олимпиадата в Атина гюлетласкач беше близо дори и до титлата, но в последния си опит Росен Карамфилов успя да го изправари, записвайки 16.82 м. С 16.62 м. Галин Костадинов се класира втори в България.

Добре се представиха и неговите възпитаници. Михаил Димитров, който все още е в юношеска възраст, е шести на хвърляне на чук при мъжете. Двама състезатели от школата на СКЛА "Добруджа 99" се класираха за финалите при момчетата до 16 години. Калоян Митков е седми на гюле, а Димитрин Димитров - осми на диск.

Благодаря на добрите хора, които ни помагат, за да може хвърлячите на "Добруджа 99" да участват на състезания, изказа своята признателност към спонсорите Галин Костадинов.

Припомняме, че на републиканските първенства по лека атлетика за юноши младша и старша възраст в средата на май хвърлячите на СКЛА "Добруджа 99" спечелиха 6 медала - 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови.