Дъждовете спират ремонта в парка, кърпенето на улиците продължава

Продължава изкърпването на уличната мрежа,въпреки че времето затруднява действията на двата работещи към момента екипи, съобщи днес зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.

Дъждовете спират ремонта в парка, кърпенето на улиците продължава

Във връзка с непрекъснатите сигнали, той поясни, че асфалтът не се полага във водата, а след дъжд се изчаква се подсушават с компресор влажните места – такава е и технологията. До момента са изкърпени около 4000 кв. м. или около една трета от уличната мрежа, за която са предвидени ремонти през тази година. Изкърпването ще продължи в удобните за това моменти, когато метеорологичната прогноза позволява. Изчаква се преминаването на дъждовния период, за да се запълнят пукнатините в основните улици, допълни арх. Ганчев.



Специалистите на общината изразяват задоволство от проводимостта на коригираното трасе от река Добричка. Почистването на коритото продължава до извеждането му от града при моста на ул. „Калиакра“. Общинското предприятие „Комуналефект“ работи по възстановяване на части от елементи по пешеходната зона – стълбища, парапети и др.

Заради обилните валежи в сряда надзорната фирма и изпълнителят на реновирането на градския парк са взели решение и са уведомили управляващия орган по проекта за спиране на строително монтажните работи. Това ще забави изпълнението му и ще отложи пусковия срок, съобщи зам.-кметът Надежда Петкова. Полагането на асфалт и плочки в парка ще продължи при подходящи условия, за да се гарантира качеството на изпълнение.