Добри новини: Светльо & Светльо остават в Добруджа

Отборът го има благодарение на Община Добрич, заяви изпълнителният директор Светослав Петров.

Добри новини: Светльо & Светльо остават в Добруджа

Очаквано добрата комбинация - тандемът Светльо & Светльо, ще продължи да работи за развитието на Добруджа и през следващия сезон. Светослав Петров увери, че остава на поста изпълнителен директор, а по негова информация треньорът Светослав Тодоров няма да преминава в друг клуб и също засега остава на "Дружба". Двамата легендарни футболисти на Добруджа и България се завърнаха в родния Добрич и с богатия си опит от най-високо световно ниво възродиха жълто-зеления клуб и резултатите са видими във всяко отношение само след година работа.



Добрите новини около отбора не свършват до тук - на този етап няма футболисти, изявили желание да се разделят с Добруджа.

От клуба ще се опитат да задържат състезателите, извели тима до третото място и за следващия шампионат, но това ще зависи и от условията, които ще им бъдат предложени. В процес на изясняване са параметрите на месечните траншове от общината към клуба, което ще определи и размера на възнагражденията и заплатите на футболистите и треньорите, след което ще стане окончателно ясно бъдещето на Тоди и . Целта на ръководството е основната част от досегашния състав да се запази, а около нея да се интегрират повече юноши от школата, които да имат възможност за изява и при мъжете.

Срещам разбиране и подкрепа за футбола от кмета Детелина Николова, коментира след проведените разговори с нея през последната седмица изпълнителният директор на Добруджа Светослав Петров. Отборът го има единствено благодарение на общината, категоричен е той. Община Добрич осигурява почти целия бюджет на клуба, а с финансирането и от президента Валентин Василев, Добруджа разполага със средства, достатъчни за добро представяне в Б група, обясни Петров.

Все още не е определена датата, на която отборът ще започне подготовка. Първата тренировка ще бъде насрочена, след като БФС обяви кога ще бъде началото на шампионата в Б група.