Областният управител се срещна с Районната избирателна комисия

Областният управител Недко Марчев посети Районната избирателна комисия, за да се запознае на място с хода на организационно-техническата подготовка на изборите за членове на Европейски парламент.

Областният управител се срещна с Районната избирателна комисия

Председателят на РИК - Добрич Ивелина Илиева представи състава на комисията и увери, че работата засега върви леко и спокойно, решенията се взимат с консенсус, стриктно се спазват законовите срокове. Днес РИК ще назначи съставите на СИК. Секциите с до 500 избиратели ще имат по 7 членове, а тези с над 500 - 9-членен състав.



Областният управител Недко Марчев поздрави екипа и акцентира върху важността на европейските избори, които не бива да се подценяват от избирателя. С оглед на опита и експертния състав на комисията, той счита, че РИК ще се справи успешно с отговорните задачи, съобразно изискванията на ЦИК и изборното законодателство. От съществено значение в тази насока е добрата съвместна работа с Областна администрация, както и с техническите екипи по общини, заяви областният управител на Добрич.