Зам. министър Абазов ще открие аграрния семинар "Селското стопанство и всичко за него"

Зам. министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов ще открие Аграрния семинар "Селското стопанство и всичко за него", който се организира от Добрички панаир АД и се провежда в хотел Лайтхаус Голф и Спа Ризорт, община Балчик.

Зам. министър Абазов ще открие аграрния семинар "Селското стопанство и всичко за него"

Официалното откриване е утре, 19 ноември, от 9.30 часа.



Гости на събитието ще бъдат oбластният управител Недко Марчев и неговите заместници Даниел Йорданов и Исмет Абил, съобщават от Областна администрация - Добрич.

Основните теми на традиционния форум са свързани с текущото състояние на ПРСР за изминаващия и предстоящия програмен период - 2014 - 2020 г., както и новостите, които ще залегнат в Общата селскостопанска политика за периода 2014-2020 г. Доц. Галина Михова - зав. отдел "Селекция на зърнено-житни култури" в ДЗИ - Ген. Тошево ще изнесе лекция на тема „Сортът - фактор за ефективно производство". Доц. д-р Георги Георгиев от Опитната станция по соя в Павликени ще запознае присъстващите със състоянието и възможностите за увеличение на производството на соя у нас. За новите и перспективни сортове праскови и нектарини ще говори проф. д-р Аргир Живондов от Института по овощарство - Пловдив. По време на официалната вечеря ще бъдат връчени наградите на Добрички панаир.