Изложба от карикатури „Мидата и рибата в нашия живот“ на феста в Каварна

Изложба от карикатури „Мидата и рибата в нашия живот“ на феста в Каварна
От 13 до 15 септември в Каварна ще се проведе десетото юбилейно издание на “Миден и Рибен Фест 2013”

Тази година традиционният фестивал ще се реализира в рамките на проект, който Общината спечели чрез Местна Инициативна Рибарска Група “Шабла - Каварна - Балчик” по Оперативна програма за развитие на сектор “Рибарство” 2007-2013. Проектът „Миден и рибен фест Каварна – 2013 г.” е по мярка BG MIRG SH-K-B/2-2.1 „Преструктуриране и пренасочване на икономически дейности, по-специално чрез насърчаване на екотуризма, при условие че тези дейности не водят към повишаване на риболовното усилие” и е на стойност 56 862.02 лв.


По време на атрактивния фестивал, каварненци и гости на града ще могат да опитат мидени и рибени специалитети, които ще се предлагат в специални сглобяеми дървени промотиращи павилиони в центъра на града, изработени със средства по проекта. По традиция и този път кметът на Каварна Цонко Цонев ще постави символичното начало на фестивала със собственоръчно приготвен специалитет. Кулинарното шоу ще бъде на площада в центъра на града. Първата вечер фестът ще започне с концерт на Тони Димитрова и „5 сезона”. На 14 септември на сцената ще се качат Рафи, Ангел и Мойсей. На 15 септември българските рок групи „Отряд 13” и „Черно фередже” ще закрият фестивала.


В рамките на проекта, на 4, 5 и 6 септември в Художествена галерия „Христо Градечлиев” ще се проведе живописен пленер „Каварна”. В него ще вземат участие именити художници, а творбите ще бъдат на морска тематика – ще обхващат уникалните природни забележителности в района, като нос „Калиакра“, нос „Чиракман“, „Яйлата“, „Болата“, „Зеленка“, „Дълбока“ и др. Като част от програмата на фестивала ще бъде изложбата от карикатури на тема „Мидата и рибата в нашия живот“. Тя ще бъде наредена на 9 септември в ХГ „Христо Градечлиев“ и ще е със свободен достъп за всички каварненци и гости на града.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+