Обвиняем за разпространение на хероин остава в ареста

Окръжен съд задържа под стража 34-годишния Георги М. Г. от Добрич. Той е разследван по досъдебно производство на Първо Районно управление „Полиция” по обвинение, че без надлежно разрешително е държал и разпространил 33 дози високорисково наркотично вещество – хероин.

Обвиняем за разпространение на хероин остава в ареста
Веществото е било намерено при обиск в дома му. На 16.03.2013 той е бил задържан от органите на реда и привлечен като обвиняем за евентуално извършено деяние.  

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич пледира днес, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Георги е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. То е тежко умишлено и е извършено в срока на изтърпяване на наказание пробация, наложено му с вляза в сила на  19.09.2012 г. присъда. Предвид това и предишни осъждания на Георги, държавното обвинение смята, че той носи висока обществена опасност.

Адвокатът на Георги обърна внимание, че 34-годишният е наркозависим и това го е подтикнало да вземе по-големи количества дрога от неустановено лице. Той се лекува на метадонова програма, и по-лека мярка за неотклонение – домашен арест, би спомогнала да продължи лечението.

В последната си дума Георги поиска по-леката мярка за неотклонение, за да се лекува и да бъде със семейството си.

Окръжен съд прецени, че на този етап на разследването предходните осъждания на Георги дават основания за налагане на марка за неотклонение задържане под стража. Съдът взе предвид, че той се лекува от 1 година чрез метадонова програма и лечението може да бъде осъществявано нормално и в условията на Следствения арест.

Определението на Окръжен съд – Добрич подлежи на обжалване и протест.