Тежък жребий за нашите ракети - ветерани на световното в Анталия

Отборите на България допуснаха загуби в първите си срещи на световното първенство по тенис за ветерани, информират от пресцентъра на „Изида”. Шампионатът на планетата се провежда в турския курортен град Анталия.

Тежък жребий за нашите ракети - ветерани на световното в Анталия

Във възрастовата група 40+ „трикольорите” ни Юри Дойчев и Петър Иванов отстъпиха с 3-0 от тима на Холандия, който е трети в отборното подреждане на световната ранглиста. Родните ни ракети са в тежка група заедно със съставите на Австрия /отборът е същият от преди 4 години в Майорка, където станаха вицешампиони/ и Чехия /в отбора е световният шампион от световното м.г. в Сан Диего - Лукаш Войтеховски/.



Иван Запрянов и Христо Ангелов /55+/ допуснаха поражение от шестите за м.г. Австрия, като предстои да срещнат още Индия и световните шампиони от Австралия.


Първенството е изключително силно, като в отборите се открояват силни тенисисти от близкото минало. Едно от най-познатите имена за любителите на тениса е това на Джеф Таранго, който е първа ракета на отбора на САЩ в групата мъже 45+.


Загубих в два сета от Маркус Хилперт, който е номер 11 в света в момента. Оказа се, че не случайно никой от другите не го иска за съперник. Просто е с класи над мен и не ме остави да играя - 1:6 0:6, малко над един час игра. Имах шансове за още 3 или 4 гейма, но той веднага сменя играта. Нямах непредизвикани грешки, но съперникът не ми даваше време и беше доста разнообразен. Естествено имаше комбинации, с които успявах да го надиграя и да го накарам да сбърка, но не достатъчно на брой.

 

На двойките можеше да вземем дори сет, но не стана. Играеха ни сервис-воле и са доста високи, и не успяхме да ги разминем достатъчно пъти. Доволен съм от играта си, но може и още по-добре. Затова смятам, че беше добре като за първи мач да играем с най-добрите в групата. Холандците са дошли за титлата, стабилен отбор са.

 

Тук е моментът да кажа,че кортът беше супер зле, като нива. И без това имах малко шансове, то се оказва,че в повечето случаи отскокът на топката ме изненадваше, а трябваше да играя по възходяща, защото само така можех да елиминирам диагоналите му, с които ме пращаше в оградата /страничната/. И се оказвах с не много добра скорост, защото топката скачаше накъдето си искаше. Вярно, че и за него е същият, но разликата ни в класите е доста голяма и аз имах малък диапазон за игра”, заяви след срещата добричлията Юри Дойчев, който имаше възможност да се срещне и поговори със звездата на американците Джеф Таранго.