Петър Димитров: Връх на арогантността е Борисов да иска втори мандат

Петър Димитров заяви, че на предстоящите избори няма да бъде в листата на БСП за област Добрич. Той не коментира мотивите си за това свое решение и дали ще се канидатира за депутат от друг район.

Петър Димитров: Връх на арогантността е Борисов да иска втори мандат

На последната си пресконферения в Добрич Петър Димитров отчете свършеното през мандата. Депутатът от БСП е внесъл 7 законопроекта, 10 предложения за второ четене и 12 проекторешения. Той е рекордьор из между седемте народни представители на Добрич по брой отправени питания - 19 и зададени актуални въпроси - 71. 


 

Социалистът коментира какво е изкарало хората на улицата и защо протестите ескалират и след оставката. Според него едната причина е, че тези сметки за ток не могат да бъдат платени - те са по-големи от доходите. Освен това българите са разбрали, че тези сметки не са еднократно явление, а ще бъдат постоянен разход. Няма работа, няма доходи, няма надежда, обобщи ситуацията Димитров.

 

Всички, които са ръководили страната през близките 23 години на прехода, са отговорни за състоянието на държавата - БСП за виденовата зима, СДС за разбойническата приватизация, НДСВ и ДПС за приватизацията на монополите, смята депутатът. Той обаче отбеляза, че през този период България не е вървяла само надолу, а имало и период от 7-8 години на възход по отношение на доходите, работните места, бизнеса, раждаемостта, връщането на емигрантите.

 

Персонално отговорен за случващото се в момента е Бойко Борисов, заяви Петър Димитров. Борисов се опита да прави капитализъм от азиатски тип, да ограничи едновременно демокрацията и доходите, едновременно капитализъм на затворената уста и на затегнатия колан, коментира народният представител.

 

На 20 февруари Бойко Борисов призна личната си непригодност да управлява България като си хвърли оставката, но веднага поиска втори мандат за тази непригодност - това е връх на арогантността, заяви още Петър Димитров. 

 

Той смята, че е реалистична мярка цените на услугите на монополите да се върнат на нивата си от юни 2012 година, тоест преди последното увеличение, като със задна дата могат да се преразгледат сметките на българите. Това може да се осъществи с решение на Народното събрание или ДКЕВР.