Англичанин от Оброчище е подсъдим за шофиране след употреба на алкохол

Районен съд – Балчик е насрочил за 26.02.2013 г. предложеното от Районна прокуратура споразумение за решаване в досъдебното производство на наказателното дело срещу 67-годишния Л. А. Ч. Той е гражданин на Великобритания, постоянно пребиваващ у нас и живеещ в с. Оброчище, община Балчик.

Англичанин от Оброчище е подсъдим за шофиране след употреба на алкохол
По силата на сключеното с държавното обвинение споразумение той се признава за виновен в това, че на 11.02.2013 г. около 16,30 ч. по главен път от курортен комплекс Албена в посока с. Оброчище, е управлявал лек автомобил „Форд” с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, а именно – 2,04 промила, установено по надлежния ред с протокол за химическа експертиза за определяне на концентрация на алкохол или друго упойващо вещество в кръвта.

Предлага се, Л. Ч. да бъде наказан за извършеното престъпление с наказание пробация. Иска се да му бъдат наложени две пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период. Предлага се също той да бъде лишен от  право да управлява моторно-превозно средство за срок от 6 месеца.  

Подсъдимият е декларирал с подписа си в споразумението, че е съгласен с него и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Ако Районен съд – Балчик, одобри споразумението, то ще има последиците на влязла в сила присъда.