Младеж застава пред Темида за държане на марихуана

Районен съд – Балчик ще разгледа утре предложеното от Районна прокуратура постановление за наказване по административен ред на 21-годишния Ю. Ат. Д. от Варна

Младеж застава пред Темида за държане на марихуана

Държавното обвинение иска той да бъде признат за виновен в това, че на 10.07.2012 г. в курортен комплекс е държал високорисково наркотично вещество – марихуана, с нетно тегло 0,53 гр. на стойност 3,18 лв. С оглед чистото му съдебно минало, направените от него самопризнания, младата му възраст и ниската стойност на престъплението, прокуратурата намира, че е налице маловажен случай. Предвид това и факта, че с престъплението не са причинени щети, държавното обвинение предлага той да бъде освободен от наказателна отговорност и санкциониран по административен ред.



Според прокурорското постановление, на 10.07.2012 г. Ю. Д. и негов приятел са посетили курортен комплекс „Албена”, за да се видят със свой приятел там. На излизане от комплекса след срещата, полицаи спрели за проверка лекия автомобил, управляван от другото лице. Установено било, че подсъдимият няма документ за самоличност и той бил отведен за справка в полицейското управление. След извършен обиск там, в бельото му било открито полиетиленово пликче с тревна маса, което реагирало при направения полеви тест на канабис. За него Ю. Д. дал обяснение, че го е закупил от неизвестно лице от Варна. Назначената физико-химична експертиза установила, че това е марихуана.