Стартира проект “Шанс за работа” 2013

Целта на проекта е насърчаване на икономическата активност на безработните лица над 50 години, чрез предоставяне на мотивационно обучение, обучение по ключова компетентност и професионално обучение с цел повишаване на техните умения и компетентности, продължаване на активния им трудов живот чрез стажуване и осигуряване правото на достоен труд.

Стартира проект “Шанс за работа” 2013
Провеждането на мотивационно обучение на  тема „Как да се справим с промените в живота” и обучение по ключова компетентност „Работа в екип”  целят повишаване на комуникационните възможности и работа в екип на участниците за адекватно поведение на работното място.

Обучението по част от професия „Болногледач” цели удължаване на активния трудов живот на хората над 50 годишна възраст.

Целевата група на проекта включва: безработни лица над 50 годишна възраст, с предимство продължително безработни; хора от ромски произход, регистрирани в ДБТ и безработни лица с увреждания.
Лицата трябва да са  с не по-ниско от основно образование.

След извършване на подбора на бенефициентите и сформирането на групи, участниците ще се запознаят с целите на проекта, очакваните резултати и правилата за поведение по време на провежданите обучения и стажуване.
            
След успешно приключване на обучението за придобиване на квалификация по професия “Болногледач” 20 безработни лица ще бъдат включени в стажуване за период от 4 месеца в партниращите по проекта медицински заведения - Многопрофилна болница за активно лечение /МБАЛ/ Добрич и Дом за стари хора – Добрич.

Желаещите за участие в проекта да подадат заявление при трудовия си посредник до 12.00 часа на 15 февруари 2013 година.