29-годишен грабител остава под стража

Окръжен съд – Добрич потвърди ареста на 29-годишния Самет Ш., обвиняем за грабежи и ползване на чужда дебитна карта

29-годишен грабител остава под стража

Той е обвиняем за това, че в Добрич, за периода 13.12.2011  г. – 30.12.2011 г. при условията на рецидив, в съучастие с две или повече лица, сговорили се предварително, е извършил 4 грабежа над жени. При всеки от случаите са отнемани дамските чанти на жертвите, чрез сила, като в един от тях е нанесена средна телесна повреда, заради 68,50 лв. Общият размер на откраднатите пари и вещи при четирите грабежа е 1530,20 лв.
 
На 16.12.2011 г. при подобни условия, с двама от съучастниците си в кражбите, на 27 и 32 години, на 3 пъти са използвали дебитната карта на втората пострадала, чийто крак е бил обездвижен за 2 месеца, вследствие на нападението при грабежа. Изтеглили са общо 350 лв.


 

Освен това, Самет е заловен  с 0,8 грама мапихуана, на 05.01.2012 г. в Добрич.


Той обжалва задържането си под стража с аргумент, че трябва да се грижи за болен родител и не се чувства добре след 11-месечен престой в Следствения арест. Адвокатът му добави, че разследването по делото му е приключено, всички доказателства са събрани и няма опасност той да го препятства.


Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич се противопостави на искането. Прокурорът изтъкна предишно осъждане на задържания и опасността да извърши друго деяние, ако му бъде определена по-лека мярка за неотклонение. Той обърна внимание, че за престъпленията, за които е привлечен да отговаря сега, се предвижда наказание лишаване от свобода.


Окръжен съд не уважи молбата на Самет и потвърди мярката му за неотклонение задържане под стража.