Доброто е като бумеранг

Доброто е като бумеранг - в това ще ни убеди в новата си статия Златина Стефанова. Авторката на рубриката "Гласът на младежта" е от Добрич, на 21 години, студентка в ИУ - Варна.

Доброто е като бумеранг

Доброто е като бумеранг

Прави път на по-възрастните хора. Бъди учтив с продавачката в магазина. Нахрани улично куче. Погали котката, която спи пред блока ти. Не подминавай бездомника. Дари дрехите, които не използваш. Събиращи прах в гардероба, не помагат на никого. Сподели чадъра си с някого, когато вали. Усмихни се на непознат човек. Купи цветя от бабата, която цял ден стои навън. Защо тайно не оставиш цветята пред вратата на някого? Скришом помогни на твой приятел. Не му споделяй какво си направил. Само наблюдавай колко е щастлив. Животът е твърде кратък, за да бъдем нещо по-различно от добри хора. Красотата се крие в малките и скрити неща. Твоята мила постъпка ще топли сърцето на някого дълго време, а на друг – цял живот. Доброто е като бумеранг. Хвърлено един път, то без съмнение ще се върне към теб. Ще дойде, когато и където трябва.

Този, който е добър с хората, от които не може да извлече никаква полза - той е добросърдечен. Този, който е добър с хората, от които има изгода - той е актьор. Истинската мяра за човечност е как се отнасяме с тези, от които не можем да извлечем абсолютно нищо.