Браво! Барман от Добрич пак е шампион на България, класира се за световното!

Добрич отново има повод за гордост! За четвърта поредна година и общо за пети път добричлията Тихомир Михайлов е най-добрият барман в страната. Деветият в света от последното първенство на планетата се класира за шампионата в Пекин.

Браво! Барман от Добрич пак е шампион на България, класира се за световното!

Продължава хегемонията на Тихомир Михайлов на националното първенство за бармани.


 

На двудневното състезание във Варна, организирано от Българска асоциация на барманите, в конкуренцията на най-добрите бармани от цялата страна той заслужено спечели първото място в категорията флеър.

 

Първенството се провежда в две дисциплини - класика и флеър. При първата се оценяват качествата и вкуса на коктейлите, докато при втората се гледат и артистичните умения на участниците при направата на напитките.

 

Титлата е пета за бармана от Добрич. Тихомир е шампион на България на флеър през 2007, 2009, 2010, 2011 и 2012 години.

 

С успеха си на националния шампионат той отново доби правото да представя България на Световното първенство за бармани. Тази година то ще се проведе в китайската столица Пекин от 5 до 10 октомври.

 

На последното световно в Полша през ноември миналата година Тихомир зае престижното девето място.

 

Сега добричлията е амбициран да постиге още по-предно класиране - поне влизане в шестицата, а дори ще се стреми и към медали от световното първенство.

 

Тихомир Михайлов е работил като барман в КК Албена и дискотека "Звезда" в Добрич, а сега е в "Планета".

 

Тихомир Михайлов - шампион на флъер и Васил Колев - шампион на класикаТихомир Михайлов - шампион на флъер и Васил Колев - шампион на класика 

 

tihomibarman_600