Форумът от активни граждани започва своята дейност

Проектът „Активни граждански общности чрез читалищата в България” стартира днес в Добрич. Основен двигател в него е Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година”, с подкрепата на общината, Ротари клуб и радио „Добруджа”. Тази вечер е първата среща в рамките на проекта, във фоайте на концертната зала на читалището, от 17.30 часа.

Форумът от активни граждани започва своята дейност

Основната цел на проекта е изграждане на действащ Център за граждански инициативи „Агора – Добрич”, в който ще се поставят, дискутират и ще се търсят решения на общозначими проблеми на местната общност. Всеки може да участва в сбирките, които ще се провеждат най-малко веднъж месечно.



Зимните срещи ще се провеждат във фоайето на читалищната концертна зала, а за летните – предстои изграждане. До края на юни гражданският форум ще има свое място в граничното пространство между гърба на читалището и кукления театър, около 200 кв.м.. Предвидена е реконструкция и оформяне на терена, чрез ландшафтно проектиране, озеленяване и поставяне на градинска мебел.


Крайната цел е добричлии да получат работещ механизъм за поставяне и разрешаване на важни проблеми в лицето на гражданския форум. Общата стойност на проекта е 16 010 лева, като 7 500 от тях са от Американска фондация за развитие, чрез Платформа „Агора”.

 

p4250008_600