Левкемия от Чернобил разболява десетки хиляди; Половината обяви за имоти менте

Това са част от темите, върху които се спират ежедневниците в новите си броеве

Левкемия от Чернобил разболява десетки хиляди;  Половината обяви за имоти менте
„МОНИТОР”

„Идеалната краставица - 25 см”
Оранжерийните краставици трябва да са дълги поне 25 см, а допустимото изкривяване не може да бъде повече от 4 см.
Това са малка част от изискванията на продуктовата спецификация за този зеленчук, за чието изпълнение ще следят инспекторите от хранителната агенция.

 
„ТЕЛЕГРАФ”

„Половината обяви за имоти менте „
Сайтовете за имоти под наем са пълни с фалшиви обяви за несъществуващи апартаменти, установи „Телеграф". За да подмамят потенциалния наемател да им се обади, брокерите масово пускат обяви с лъжлива цена, квадратура или разположение. Често и самите снимки са компютърна графика.
 
„ДУМА”

БДЖ остави пътниците си по гарите
Платили за билет първа класа се тъпчеха по коридорите на влаковете от Северна България
Хора останаха на гарата в Мездра, след като не успяха да се качат на влака Русе-София вчера. Вагоните на влака са били препълнени още на гарата в Плевен, в Червен бряг са успели да се натъпчат още пътници, но от Мездра повечето от хората са останали на перона. Хаосът с пътуването преживя репортер на ДУМА

  „ЗЕМЯ”

„Ще произвеждаме до 40% повече тютюн”
Mежду 20 и 40% ще бъде увеличеното производство на тютюн през тази година, оптимист е председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан филев. Според браншовика стимул за ръста са промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия за либерализация на пазара и за премахване на лицензионния режим. Дългосрочната стратегия за развитието на отрасъла до 2020 г. ще бъде готова след три месеца.

 „СЕГА”

„Страсбург постави България под "засилено наблюдение"”
Държавата е изпреварена само от Турция и Русия като доказани рецидивисти пред Европейския съд за правата на човека
България се класира на трето място сред 47 държави от Съвета на Европа (СЕ) по "засилено наблюдение" за неизпълнение на решенията на Европейския съд за правата на човека. На нея се падат 9% от казусите, докладвани като заслужаващи специално внимание от Комитета на министрите, който е изпълнителният орган на СЕ. Преди нашата държава се нареждат само Турция (13%) и Русия (12%), а в позорната десетка след нея са Украйна (8%), Италия, Молдова и Полша (по 7%), Румъния (5%) и Албания и Гърция (по 4%). На всички останали 37 държави в СЕ се падат 24% от делата под "засилено наблюдение".

 „24 ЧАСА”

Левкемия от Чернобил разболява десетки хиляди
Има значително повишаване на случаите на левкемия в Германия, Гърция, Шотландия и Румъния, обяви Международната организация на лекарите срещу атомна война с данни от ново проучване в цяла Европа.
Левкемия от Чернобил ще покоси десетки хиляди хора
Поколението на Стилиян Петров е застрашено от рак на щитовидната жлеза и малформации при раждане
Болният от рак Стилиян Петров е жертва на радиацията от ядрената катастрофата в Чернобил през 1986 г. Това заяви пред британския в. „Сън" лекарят на националния отбор по футбол Михаил Илиев.

 

„ПРЕСА”

Подивели кучета изядоха 19 сърни
Глутниците крият опасност и за хората
19 сърни са били разкъсани от глутница кучета на Витоша от началото на март до сега. Това съобщи вчера пред „Преса" директорът на природния парк Снежана Петрова. „Кучетата са се качили доста високо в гората, глутниците крият опасност и за хората", предупреди експертът.

Наши рейнджъри застреляха талибан
Неизвестен стрелец е открил вчера огън по български бойци в Кандахар, съобщиха от MO. Рейнджърите ни, част от групата за обучение и свръзка с местната армия, са били в движение.

„РЕПУБЛИКА”

Попова бламира премиера
Борисов подкрепи Белград в началото на март тази година
„Сърбия не може да влезе в Европейския съюз. ако не реши
въпроса с българската общност в Западните покрайнини", каза вицепрезидентът Маргарита Попова по време на посещението си в Босилеград.

Маршрутки със 150 акта за 4 часа
150 акта само за четири часа за нарушения на пътя отнесоха маршрутките в София. Най-голямото прегрешение на водачите на тези коли било, че возят правостоящи пътници.

 

„ТРУД”

„Кметове прахосват минералната вода”
Почти две години след като държавата предаде на желаещите общини да стопанисват минералните извори, те използват едва 0,15 процента от ресурса на 57-те находища.

 „КЛАСА”

„НАП взе на прицел 3000 фирми заради укриване на обороти
До дни започват масирани проверки за скрити обороти на фирмите, съобщи вчера говорителят на Националната агенция по приходите (НАП) Росен Бъчваров.

 „КАПИТАЛ DAILY”

„Cтapитe дългове стават все по-трудни за събиране”
Драстично влошаване на плащанията е имало през януари и февруари, през март има леко подобрение

 

„НОВИНАР”

“Наши военни застреляха афганистански войник в Кандахар
Български военни се оказаха в центъра на нов инцидент между афганистанци и войници на НАТО. Днес българските сили застреляха афганистански войник, открил огън по тях в база в Кандхар.

„СТАНДАРТ”

„Хвърляш фас, копаеш градинка”
Който цапа - ще чисти. Този принцип иска да прокара със закон екоминистърът Нона Караджова. Сега, ако си метнеш кошчето от балкона, те грозят глоба и обществено порицание.