Нова купа във витрината на Добруджа

Поредната златна страница в своята история записа Хандбален клуб Добруджа. 15-годишните юноши по безапелационен начин спечелиха Купата на България.

Нова купа във витрината на Добруджа

Нов трофей в богатата си витрина добави днес ХК Добруджа. За втора поредна година 15-годишните юноши, водени от треньора Светослав Божков, спечелиха Купата на България в тази възрастова група.


 

По категоричен начин младите надежди на добричкия хандбал разбиха конкуренцията на финалите в Бургас.

 

В първия ден (събота) добруджанци взеха 3 победи в предварителната група - над Топлика (Минерални бани) с 28:15, над Русе с 31:15 и над домакина Фрегата с 27:14.

 

На 1/2-финалите днес момчетата на Светльо Божков отвяха ХК Левски с 29:16.

 

Никаква интрига нямаше и в мача за първото място. На финала Добруджа разгроми Фрегата (Бургас) с 36:17.

 

Юношите на Добруджа обраха и индивидуалните награди на турнира. Голмайстор на надпреварата стана Марин Сарандев, който бе избран и за най-добър ляв гард. В идеалния отбор бяха включени още добруджанци: най-добър вратар Кирил Кирилов, най-добър разпределител Йордан Захариев, най-добър десен гард Свилен Христов и най-добро крило Октай Четинов.

 

Спечелената днес купа отново доказа, че школата на Добруджа е водеща в страната и работата на младите треньори в нея Светослав Божков и Христо Йорданов вече дава резултати.  

След седмица - на 17 и 18 март, в Добрич ще се проведе финалният турнир за Купата на България при 17-годишните юноши. В първия ден, събота, ще се играят мачовете в двете предварителни групи от по 4 отбора, а в неделя са 1/2-финалите и финалът. Наставник на 17-годишните юноши е Светослав Божков.