Уникални мартеници в благотворителния базар на Движение „Заедно за децата”

Както вече ви информирахме, щандът се намира в Луксор Сити Център.

Уникални мартеници в благотворителния базар на Движение „Заедно за децата”

Десет жени от Движение „Заедно за децата” участват в инициативата за благотворителна продажба на собственоръчно изработени, изрисувани, наплетени и насукани бяло-червени украшения. От 2007 г.  Движението изразява подкрепата си за деца, настанени в институции в град Добрич с провеждане на благотворителни базари.


 

Събраните средства от продажбата на мартеници ще се акумулират с останалите дарения от коледни и  великденски инициативи, за да се насочат към създаване на социални умения и подобряване квалификацията на младежите в различни направления. Абитуриентите – бивши възпитаници на Дом „Дъга” имат нужда от реална социализация, затова доброволките организират за тях различни курсове за усвояване на професия, занаят или битови умения.

 

На четиримата миналогодишни зрелостници на дома са били предоставени и куверти за абитуриентския им бал. Тази година институцията изпраща двама младежи, съобщи Боряна Цанева от Движение „Заедно за децата”. Те се настаняват в преходни и защитени жилища, където за първи път се сблъскват с проблемите на едно домакинство. Затова един от курсовете, организиран за тях, е бил по готварство.