Допълнителна експертиза по дело срещу граничен контрольор на пътни такси

Допълнителна експертиза по наказателното дело срещу 66-годишния граничен контрольор на пътни такси Иван Д. И. от Нови Пазар назначи Добричкият окръжен съд.

Той е обвиняем, че като длъжностно лице – контрольор „Пътни такси и разрешителни” при условията на продължавано престъпление през периода от 01.06.2006 г. до 31.08.2006 г. не е изпълнил служебните си задължения, като е пропуснал през ГКПП Дуранкулак, без да събере винетни такси и да издаде квитанции за получените суми 1577 броя чужди автомобили и от това са настъпили значителни вредни последици в размер на 12 317,82 лв.


Допълнителната експертиза трябва да изчисли причинената на държавата щета като изключи автомобилите, влезли и излезли от Република България в един и същ час, и тези, на които е продаден винетен стикер, без в квитанцията да е отразен номерът на автомобила.

Допълнителните експертни заключения бяха поискани от защитата и от представителят на Окръжна прокуратура – Добрич.

Днес съдът изслуша и прие заключението на вещото лице по основната експертиза по делото. Според нея подсъдимият не е събрал винетни такси в размер на 12 317,82 лв. от 1577 броя автомобили.

Добричкият окръжен съд изслуша и трима свидетели по делото.

Процесът ще продължи на 22.11.2010 г.