Празнична програма на Община Добрич за Деня на Светите братя Кирил и Методий

Традиционното шествие на образователните институции ще се проведе и тази година

Празнична програма на Община Добрич за Деня на Светите братя Кирил и Методий

С тържествена и културна програма Община Добрич ще отбележи 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 



В 09:45 ч. ще се проведе официалното поднасяне на цветя пред паметника на светите братя на центъра на гр. Добрич. Оттам в 10:00 ч. ще тръгне и традиционното шествие, в което участие вземат училищата на територията на града. 

В 11:30 ч. на площад „Свобода“ ще започне празничен концерт с участието на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов, помощник ръководител Данаила Петкова, ръководител на оркестъра Николай Иванов и Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“. В концерта участие ще вземе и Детска танцова студия „Добрич“ при Младежки център – Добрич с главен художествен ръководител Александър Александров и хореограф Юрий Митев.

В 12:00 ч. пред музея в градския парк „Св. Георги“ ще започне празничен концерт на Българския камерен оркестър – Добрич, с гост-диригент Петър Тулешков.

В утрешния ден с отворени врати за жителите и гостите на Добрич ще бъде Художествената галерия, Регионалният исторически музей – Добрич с обекти: Музей в Градски парк „Св. Георги“, Етнографска къща, Дом-паметник „Йордан Йовков“, Археология.