Фотографи уловиха цветните тайни на пролетна Добруджа

Между 3 и 5 май в село Красен се проведе шестото издание на Национален фотопленер „Пролетни хоризонти“, организиран от Община Генерал Тошево и кметство село Красен

Фотографи уловиха цветните тайни на пролетна Добруджа

Основната идея на пленера е да бъдат заснети, съхранени и публично презентирани природните и културни забележителности на района. Тази година темата, по която твориха майсторите на фотообектива беше „Пролетни хоризотни“.



В събитието се включиха общо седем фотографи: Диана Върбанова и Живко Близнаков от Варна, Кольо Ганчев, Диан Милтиядев и Росица Милтиядева от Добрич, Виктор Димчев от София и Добрин Начев от Генерал Тошево.

В първия ден от фотопленера майсторите на фотообектива се запознаха със заобикалящата ги природа и набелязоха терен за перфектния кадър. В полезрението на участниците попаднаха много житни и рапични полета, плодни дръвчета с цвят, зеленчукови градини и стотици разнообразни кадри и цветни пейзажи, които улавят уникалния добруджански дух. Част от фотографите посетиха и язовира край Дрян, където също откриха красиви гледки, които да запечатат в снимка. 

Най-добрите снимки от пленера ще бъдат аранжирани в изложба и ще могат да бъдат разгледани от жителите и гостите на град Генерал Тошево на село Красен. Датите на изложбите ще бъдат обявени допълнително.

Източник: Община Генерал Тошево