Обвиняем за притежание на наркотици остава в ареста реши съдът

Окръжният съд в Добрич отказа да измени мярката за неотклонение на обвиняем за притежание на наркотични вещества

Обвиняем за притежание на наркотици остава в ареста реши съдът

Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди определение на Добричкия районен съд, с което е оставено без уважение искането на И.И. за изменение на взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека.



Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за това, че в Добрич, в условията на продължавано престъпление, в периода 22 - 23 февруари 2023г., без надлежно разрешително е държал и придобил високорискови наркотични вещества. Според обвинението, на 22 февруари, в апартамент в Добрич, обвиняемият държал около 7.93 грама марихуана, а на следващия ден придобил 197.19 грама от същото наркотично вещество.

Окръжният съд прецени, че в хода на разследването до момента не са събрани доказателства, които да оборят вече направеното предположение относно съпричастността на обвиняемия към вмененото му престъпление. Не са налице и нови данни, въз основа на които да се приеме, че опасността обвиняемият да се укрие и/или да извърши престъпление е отпаднала. Както правилно е преценил и първостепенния съд, на практика липсва промяна в обстоятелствата, обусловили задържането, посочва въззивният съд.

Постановеното от втората инстанция определение е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.