Добричлия е с опасност за живота след снощната катастрофа по път Добрич - Варна

Шофьорът от Добрич е с опасност за живота, след като друг автомобил навлиза в насрещното и го блъска. Катастрофата се случи близо до село Любен Каравелово

Добричлия е с опасност за живота след снощната катастрофа по път Добрич - Варна

Около 17:45 на главен път II-29 Варна – Добрич, на 17-ти километър в посока Варна, се движи лек автомобил „Акура“ с добричка регистрация. При маневра десен завой автомобилът навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска последователно в пътуващи към Добрич варненски „Сеат“ и русенска „Хонда“, управлявана от 65-годишен добричлия. Вследствие на удара, сеатът излиза в крайпътната канавка, а другите две коли остават на пътното платно. Вероятната причина за пътнотранспортното произшествието е мократа пътна настилка.



В катастрофата са пострадали и тримата водачи на автомобилите. Водачът на хондата е настанен в реанимация във варненска болница с фрактура на гъден прешлен, таз, множество ребра, гръден кош. Има опасност за живота на добричлията. Водачът на акурата е настанен в ортопедия с контузия на главата, без опасност за живота. Шофьорът на сеата е с контузена ръка и е освободен от болницата, съобщават от ОД на МВР Варна.

Образувано е досъдебно производство по случая.